Ajax-Heracles: wedstrijd vol doelpunten en blessures | Sportnieuws

Ajax won zondagmiddag heel simpel van Heracles Almelo. In Amsterdam werd het liefst 5-0. Maar na afloop ging het vooral over de blessures die er gevallen waren. Want beide ploegen eindigden met 10 man nadat spelers diep in de 2e helft geblesseerd uitvielen toen er al 5 keer gewisseld was.

Eerst naar de doelpunten: Ajax stond al voor rust met 3-0 voor en had daarmee de wedstrijd al in de tas. Lassina Traoré, David Neres en Zakaria Labyad waren de doelpuntenmakers. Davy Klaassen was de 1e speler die met een blessure van het veld moest, alleen leek het meer uit voorzorg dan uit noodzaak.

Midtjylland wacht

Dus kon Erik ten Hag na rust flink wisselen om wat spelers te sparen voor het drukke programma van Ajax. Woensdag wacht immers weer een Champions League-duel, thuis tegen FC Midtjylland.

Robin Pröpper in tranen

Ondertussen wisselde collega-trainer Frank Wormuth ook, waarvan 1 keer noodgedwongen. Robin Pröpper greep na een onschuldig duel schreeuwend naar zijn knie en ging in tranen van het veld af. Check het incident hier.

10 tegen 10

Even later ging ook Sylvester van der Water naar het gras met een liesblessure. Wormuth had toen net voor de 5e keer gewisseld, waardoor Heracles met 10 man kwam te staan. Dat gebeurde Ajax even later ook toen Labyad naar zijn lies greep en na een korte behandeling meteen naar de kleedkamer vertrok.

bezootje

Related Posts

Translate »