Advocaat voorafgaand aan Dinamo Zagreb-Feyenoord: ‘Het lijkt wel of wij niet meer gelijk mogen spelen’ | Sportnieuws

“Of ik hier teken voor een punt? Dat is zo lastig te zeggen, dat weet je nooit. Op voorhand denk je starten met een punt in Kroatië tegen een sterke ploeg is niet verkeerd. Maar de wedstrijd kan anders lopen”, sprak Dick Advocaat in aanloop naar de Europa League-wedstrijd van Feyenoord tegen Dinamo Zagreb. 

In het verleden presteerde Feyenoord in uitwedstrijden matig, maar werd in de Kuip vaak wel resultaat geboekt. Zonder publiek kan dat weleens heel anders zijn. Feyenoord won bijvoorbeeld deze competitie al niet in eigen huis van FC Twente en Sparta. Tegen de Kroatische topclub met spits Mario Gavranovic in topvorm krijgt Feyenoord een zware avond.

1-1 tegen Sparta

Dick Advocaat denkt niet dat het gelijkspel tegen Sparta zal doorwerken in zijn spelersgroep. De 1-1 tegen Sparta kwam ter sprake tijdens de persconferentie in Zagreb. “Het lijkt wel of wij niet meer gelijk mogen spelen”, zei Advocaat. “De 1e helft was er niets aan de hand, na de 1-1 was het inderdaad matig. Maar vorig seizoen won Feyenoord ook niet van Sparta. Dat kan gebeuren. We zullen weleens meer gelijkspelen. Of verliezen. Alleen niet zoveel.”

Publiek op de tribunes

Over de tegenstander is Advocaat duidelijk: “Dinamo Zagreb heeft een goed elftal. Na de loting vonden veel mensen dat de sterkste ploeg. We moeten ons optrekken aan die ploeg. Ze hebben ook nog publiek op de tribunes, dat is apart. Daar mag het van de UEFA, bij ons zal het nog even duren. Ze verkopen jaarlijks spelers en halen hier prima spelers terug. Ze moeten hier bij Zagreb een goede scouting hebben.”

bezootje

Related Posts

Translate »