Advocaat vindt dat Feyenoord erg goed is weggekomen tegen FC Utrecht: ‘Normaal verlies je dit’ | Sportnieuws

Feyenoord-trainer Dick Advocaat wond er na de teleurstellende vertoning van zijn ploeg tegen FC Utrecht (1-1) geen doekjes om. “Je hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat we goed wegkomen”, sprak de Hagenaar, die bij FOX Sports aangaf dat hij mogelijk bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer.

Dat Advocaat ook in zijn 24e Eredivisie-duel met Feyenoord ongeslagen bleef, zorgde bij de coach niet voor opluchting. “Maar normaal gesproken verlies je zo’n wedstrijd”, bekende hij. “Waar het mis ging? Waar ging het goed? Het ging vandaag niet. We kwamen overal tekort en zij maakten een frisse indruk. Dan loop je wel eens tegen dit soort wedstrijden aan. Als je dan een punt pakt, is dat mooi meegenomen. Maar het geeft geen voldoening.”

Veel blessures

Advocaat wilde zich niet verschuilen achter het grote aantal afwezigen. “Iedereen ziet hetzelfde als wat ik zie. Dat we in ieder duel te laat komen en niet de frisheid hebben. Dat heeft een aantal oorzaken. Er zaten te veel spelers totaal niet in de wedstrijd.”

‘Lieve jongen’

Een van die spelers was Nicolai Jørgensen, die vlak voor tijd werd gewisseld. De Deen was daarover zichtbaar not amused. “Ik ben er als speler ook wel eens uitgehaald en dan was ik ook niet blij”, deed Advocaat niet moeilijk over de ‘ruzie’ met zijn tobbende spits. “Hij zei ‘ik ben spits en ik wil scoren.’ Dan had je het maar moeten laten zien. Vind ik niet zo erg. Het is een lieve jongen.”

bezootje

Related Posts

Translate »