Advocaat snel klaar met vragen over Toornstra: ‘Hij wordt gewoon doorbetaald hoor’ | Sportnieuws

Na de winst tegen PEC Zwolle moeten 2 thuiswedstrijden Feyenoord de ideale start van de competitie geven. Zaterdag in de Kuip moet allereerst FC Twente worden verslagen, volgende week komt het jonge ADO Den Haag naar Rotterdam. Trainer Dick Advocaat hamerde deze week nog maar eens op scherpte.

De 72-jarige Hagenaar wordt geholpen door de toegenomen concurrentie in de selectie. Uros Spajic, die nog niet speelgerechtigd is tegen FC Twente, is erbij gekomen. Maar ook Joao Carlos Teixeira en Jens Toornstra laten zien dat de strijd om de basisplaatsen op het middenveld geen gelopen koers hoeft te zijn.

Ongeslagen

Feyenoord is onder trainer Dick Advocaat nog altijd ongeslagen in de Eredivisie met 12 overwinningen en 3 keer een gelijkspel. Geen ploeg pakte sinds de komst van Advocaat naar de Kuip zoveel punten als de Rotterdammers (39). AZ volgt met 33 punten in deze periode.

Jaap Stam

De laatste nederlaag van Feyenoord in de Eredivisie dateert van 27 oktober 2019: 4-0 bij Ajax. Het was de laatste wedstrijd onder trainer Jaap Stam. Alleen Ben Peeters (19 in 1967) en Ernst Happel (31 in 1969-1970) bleven ooit langer ongeslagen in de Eredivisie vanaf het begin van hun periode als trainer van Feyenoord dan Advocaat (15).

Jens Toornstra

Advocaat vindt dat FC Twente in korte tijd een leuke ploeg bij elkaar heeft gezocht. Vragen over hoe Jens Toornstra het verlies van zijn basisplaats heeft verwerkt, kapte de trainer snel af. “Voor de duidelijkheid: Toornstra wordt gewoon doorbetaald hoor. Hij moet daar mee omgaan. Dat doet hij ook. En in z’n algemeenheid: wie dat niet kan moet een andere club zoeken.”

Malacia

Advocaat is blij met de terugkeer van Tyrell Malacia die volgende week weer voorzichtig aansluit op het trainingsveld. In oktober als Oranje 3 keer speelt, wil Advocaat oefenen om iedereen wedstrijdminuten te kunnen geven.

bezootje

Related Posts

Translate »