Advocaat in dopingzaak Onana laat weten: zo lang moet Ajax waarschijnlijk wachten op uitspraak | Sportnieuws

Advocaat in dopingzaak Onana laat weten: zo lang moet Ajax waarschijnlijk wachten op uitspraak | Sportnieuws

Het CAS, de internationale sportrechtbank, doet waarschijnlijk voor de zomer uitspraak over de zaak van Andre Onana. De keeper van Ajax werd 2 weken geleden door de UEFA voor een jaar geschorst omdat hij een verboden middel had genomen. De uitspraak in het hoger beroep dat Ajax en de doelman aanspanden tegen de straf, gaat geen jaar duren, denkt de advocaat die Ajax en Onana vertegenwoordigt.

“Het zal geen jaar duren voor er een uitspraak komt. Voor de zomer moet die er wel zijn”, laat advocaat Dolf Segaar aan de NOS weten. Ook zegt hij dat er nog steeds geen officieel hoger beroep is aangetekend. “Maar dat gaat wel gebeuren. We hebben tot 8 maart.”

Strafvermindering

Vrijgesproken zal Onana niet worden, maar volgens de advocaat heeft de Kameroense doelman wel kans op strafvermindering. “Dat ze in hoger beroep gaan is omdat die kans er is. Er zullen weer andere arbiters naar kijken dan in 1e instantie is gedaan. Het CAS mag alles opnieuw zelf bekijken en de kans bestaat dat zij andere waardes hebben dan de UEFA.”

bezootje

Related Posts

Translate »