Aanvoerder Koopmeiners over rode kaart Stengs: ‘Je verwacht het niet bij Calvin’ | Sportnieuws

Het zwaar bevochten puntje in de zwaar onsportieve thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1) voelde voor AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners aan als een nederlaag. “De teleurstelling overheerst, zo simpel is het. Als we de lijn van het vorige seizoen willen doortrekken, dan moet je deze wedstrijd winnen.”

“Het is doodzonde dat we meteen zo’n rode kaart krijgen”, doelde hij voor de camera van FOX Sports op de kaart voor Calvin Stengs na ruim een kwartier wegens een sliding met gestrekt been op Kenneth Paal. “Daardoor hadden we het in de 1e helft heel lastig. Je verwacht het niet bij Calvin. Ik denk dat het heel ongelukkig voor hem uitpakte. Hij deed er alles aan om die bal te verdedigen. Hij is strontziek dat hij daar een rode kaart voor kreeg. Het was een mooi voorbeeld van de manier waarop onze aanvallers keihard mee terugverdedigen. Dat karakteriseert ons als team.”

Doodzonde

Koopmeiners hield aan het gedreven spel van AZ na de rust nog wel een redelijk goed gevoel over. “Als aanvoerder kan ik zeker trots zijn op de manier waarop we de 2e helft hebben gespeeld. We stopten er veel arbeid en energie in. We konden het PEC ook met 10 man heel moeilijk maken. Het blijft niettemin doodzonde dat de wedstrijd zo gelopen is.”

bezootje

Related Posts

Translate »