7 redenen waarom het een topdag was voor PSV | Sportnieuws

PSV heeft zondag met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle. Hoewel de 2de helft niks aan was, was het een topdag voor trainer Roger Schmidt en zijn mannen. 7 redenen.

1. 3 punten in de tas
Drie punten. Dat was natuurlijk het belangrijkste voor PSV deze zondag.

2. Koppositie gepakt

Doordat Feyenoord eerder op de dag niet verder kwam dan 1-1 thuis tegen Sparta, pakte PSV ook nog de koppositie in de Eredivisie. PSV heeft 13 punten na 5 wedstrijden, 1 punt meer dan Ajax (5-1 tegen Heerenveen) en Vitesse (0-2 bij ADO).

3. Droomdebuut Mario Götze

Het was al een verrassing dat Mario Götze meteen in de basis stond bij PSV, maar dat hij ook al na 8 minuten scoorde maakte het al helemaal een topdag voor de Duitser.

4. Keeper tankt vertrouwen

De nieuwe keeper (Yvon Mvogo) had een mooie redding in de eerste helft. Hij verkleinde zijn doel met een sprong zoals handbalkeepers ook vaak doen. Zo redde hij de bal bij een kopbal. Vervolgens stopte de van RB Leipzig gehuurde keeper ook nog een strafschop van Reza Ghoochannejhad. Slecht ingeschoten, dat wel. Maar Mvogo tankt vertrouwen met ‘de nul’.

5. Spitsengoals

Altijd lekker als je toptalenten en aanvallers scoren. Donyell Malen en Cody Gakpo pikten in de eerste helft hun doelpuntjes mee, waardoor PSV bij rust al met 3-0 voor stond in Zwolle.

6. Ihattaren maakt weer minuten

En natuurlijk Mohammed Ihattaren die in de 67ste minuut eindelijk mocht invallen en dus wat minuten maken. Ihattaren verving debutant Mario Götze.

7. Nog 2 debutanten

Ook aankoop Ibrahim Sangaré stond direct in de basis. Het was zijn debuut voor PSV en hij toonde zich een echt powerhouse op het Eindhovense middenveld. Hij werd in de 87ste minuut vervangen door Adrian Fein, die gehuurd wordt van Bayern München. Nog een debutant, die een goede aanwinst lijkt te gaan zijn voor PSV.

Het was een topdag voor PSV.

bezootje

Related Posts

Translate »