TREND: deze zomer drinken we roséwijn uit een blikje

TREND: deze zomer drinken we roséwijn uit een blikje

De tijden dat de fles roséwijn uitliep in je picknicktas, zijn vervlogen. Deze zomer is je roséwijn uit een blikje drinken namelijk helemaal hot and happening.

We moeten eerlijk toegeven dat we zelfs voor hem te proeven al fan waren van de nieuwste trend in wijnland. Onze vertrouwde, verfrissende rosé in een hip blikje? Zo wordt hij plots makkelijker om mee te nemen én beter koel te houden. Win-win!

Coronaproof rosé

Als je ‘t ons vraagt heeft rosé in een blikje heel wat voordelen. Zo hoef je niet telkens een hele fles te openen en – laat ons eerlijk zijn – leeg te drinken, is zo’n blikje makkelijk mee te nemen naar een etentje of picknick met je bubbel én ben je meteen ook helemaal coronaproof. Geen fles die nog door heel wat handen gaat.

En euh, waar koop je dat blikje geluk? Momenteel zijn er twee merken die hun roséwijn beide online aanbieden. The French Kiss Club is kwaliteitsvolle rosé die gemaakt wordt van Franse druiven. Bovendien wordt het blikje gemaakt van gerecycleerd aluminium. Naast de klassieke, fruitige rosé, heeft The French Kiss Club ook een bubbly variant. Dát soort bubbels gaan we zonder twijfel nooit beu worden.

Daarnaast zag je op Instagram ongetwijfeld ook al Plus One passeren, de roséwijn in blik met als co-founder Bazart-frontman Mathieu Terryn. Na de ontelbare #CroqueMeThieus die hij tijdens de lockdown prepareerde, lijkt Mathieu nu nood te hebben aan een verfrissing. De fruitige rosé is volledig organisch en wordt gemaakt van Grenache-druiven uit Spanje. Voor elk verkocht 4-pack zal Plus One Rosé  trouwens één euro doneren aan het LIVE2020 fonds, ten voordele van Belgische muzikanten en hun crews in deze moeilijke tijden. Rosé drinken en tegelijkertijd een goed doel steunen? Het leven kan schoon zijn.

Beide rosémerken vragen € 16 voor vier blikjes. Met andere woorden: voor € 12 heb je het equivalent van een fles wijn in blikjes. Aan jou om te beslissen of je dat duur of net ‘n koopje vindt. Schol!

Lees ook:

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *