Medicijnen zonder lactose?

Medicijnen zonder lactose?

Ik heb ernstige lactose-intolerantie. Laatst had ik amitriptyline en diazepam nodig, maar beide waren niet verkrijgbaar zonder lactose. Wat nu?

Veel geneesmiddelen bevatten lactose (melksuiker) als hulpstof. Hulpstoffen zijn nodig om de werkzame stof in een gebruiksklare vorm, zoals een tablet, te krijgen. Mensen met lactose-intolerantie zijn vaak bang om maagdarmklachten te krijgen van medicijnen met lactose als hulpstof. Dat blijkt in de praktijk gelukkig erg mee te vallen. Dat komt doordat de hoeveelheid lactose in medicijnen laag is. Problemen bij lactose-intolerantie treden meestal pas op bij enkele grammen lactose (zoals in een glas melk) en niet bij milligrammen (zoals in een tablet). U schrijft dat u een ernstige lactose-intolerantie heeft. Als u echt een lactosevrij-medicijn nodig heeft, overleg dan met de apotheker of de huisarts over een alternatief.

Stuur ook je medicijnvraag in. Dat kan hier.

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram