Kaat Bollen in beroep tegen waarschuwing van psychologencommissie over te sexy kledij – newsmonkey

Kaat Bollen in beroep tegen waarschuwing van psychologencommissie over te sexy kledij – newsmonkey

De bekende seksuologe Kaat Bollen, die vaak op televisie opduikt, gaat in beroep tegen een waarschuwing van de psychologencommissie uit maart. Ze kreeg een waarschuwing omdat ze “de geloofwaardigheid en waardigheid van het beroep naar beneden haalt” door sexy foto’s van zichzelf te publiceren op sociale media. De waarschuwing kwam er na een klacht van een collega-psycholoog.

Nog even spannend, maar ik voel mij al ‘gewonnen’ door jullie massale steun. Jullie zijn de liefste! 💕

Geplaatst door Kaat Bollen op Vrijdag 26 juni 2020

Door in beroep te gaan, riskeert Kaat Bollen een zwaardere straf te krijgen dan een waarschuwing. Mogelijk krijgt ze in beroep een schorsing en mag ze tijdelijk het beroep van seksuologe niet meer uitoefenen.

“Het is een risico, maar de klacht is oneerlijk, dus ik wilde dit doen. Voor alle vrouwen”, liet Bollen weten aan de kranten van De Persgroep. “Hoe we eruitzien of onszelf kleden, staat los van ons kunnen en los van de deontologie. Als de klacht over een man ging, dan zou er ongetwijfeld niks mee gedaan zijn.”

“Ik vecht vooral terug voor mijn kinderen”, zegt ze nog. “Ik wil dat ze opgroeien in een wereld waarin ze zichzelf mogen zijn. Wat ik al dan niet aan heb, zegt niets over wie ik ben als mens.”

De psychologencommissie doet in september een uitspraak over de zaak.

Onbekende collega-psycholoog

Het was een onbekende collega-psycholoog die naar de psychologencommissie stapte met een klacht over het gedrag van Bollen op sociale media. Bollen kent de bewuste psycholoog niet persoonlijk en had met hem ook geen persoonlijk contact. Hij stelde concreet dat Bollen de goede naam van psychologen beschadigt door haar imago, haar profiel en sommige foute reacties in de comment sections op haar sociale media.

“Ik haal, volgens hem, de geloofwaardigheid én waardigheid van het beroep naar beneden door mijn eigen sensualiteit te omarmen en heel af en toe een stukje huid op mijn sociale media te tonen. Of zoals hij het stelt: mijn eigen lichaam te gebruiken”, zei Bollen destijds.

“Verantwoordelijkheid aan verkeerde kant”

Bollen benadrukt ook dat ze de deontologie van de psychologen zeer hoog in het vaandel draagt en zich er ook zeer streng aan probeert te houden. Daarnaast voelde ze zich gepakt in haar waardigheid. Ze vergelijkt de waarschuwing met meisjes die op school geen korte rokjes mogen dragen, omdat het verkeerde reacties zou uitlokken bij de jongens. Volgens Bollen worden de schuld en de verantwoordelijkheid aan de verkeerde kant gelegd.

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram