Farmahoop Hyloris ontgoochelt op eerste beursdag – Business AM

Farmahoop Hyloris ontgoochelt op eerste beursdag – Business AM

Stijn Van Rompay, de stichter van Hyloris, aan het bord bij het beursdebuut. Links van hem staat Vincent Van Dessel, de CEO van Euronext Brussel. -foto Euronext

Het Luikse farmabedrijf Hyloris tekende maandag voor de eerste beursgang op Euronext Brussel dit jaar. De eerste beursdag werd geen succes, want al snel dook de koers onder de intekenprijs.

Het aandeel opende de handel aan een prijs van 10,75 euro, maar ging al in de voormiddag onder de introductieprijs. De koers klokte de beursdag af op 10,39 euro, of 3,35 procent lager.

Dat is wellicht een ontgoocheling voor de vele particuliere beleggers die op het aandeel intekenden. Hyloris haalde bij de inschrijvingen tot eind vorige week 61,8 miljoen euro op bij particuliere en professionele beleggers. Dat kan bij grote belangstelling later nog uitgebreid worden tot 71 miljoen euro.

Hyloris ontwikkelt producten op basis van bestaande geneesmiddelen. Het bedrijf heeft op commercieel vlak nog alles te bewijzen, maar geniet wel de steun van verscheidene zwaargewichten uit de Belgische investeerderswereld.

Lees meer: Beursnieuwkomer Hyloris: nauwelijks omzet, maar massale belangstelling bij beleggers

Source: BusinessAM

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram