Duitse Amazon-magazijnen in staking om coronazorgen – Business AM

Duitse Amazon-magazijnen in staking om coronazorgen – Business AM

Verdeelcentrum van Amazon in Duitsland. EPA/CHRISTOPH SCHMIDT

Honderden medewerkers van onlinehandelaar Amazon hebben het werk neergelegd in meerdere logistieke centra in Duitsland. Dat meldt vakbond Verdi.

De nachtploeg legde in de nacht van zondag op maandag het werk neer voor een 48-urenstaking in onder meer Bad Hersfeld, Koblenz, Rheinberg en Werne, aldus de vakbond. Het was maandag niet duidelijk hoeveel mensen precies het werk hebben neergelegd. Alleen al in het logistiek centrum gaat het om 400 tot 450 mensen, aldus Verdi.

De vakbond eist dat een cao wordt afgesloten om de gezondheid en veiligheid van de medewerkers te verzekeren in het kader van de coronacrisis. Ook vraagt ze dat een conflict rond lonen, dat al zeven jaar aan de gang is, wordt opgelost, waarbij de vakbond vraagt om regionale cao’s van de detailhandel en postorderverkoop te erkennen.

Besmettingen

De vakbond vecht al jaren voor betere werkomstandigheden voor het personeel, en vanwege de coronacrisis wil ze extra druk zetten. Volgens Verdi zijn in het logistiek centrum van Bad Hersfeld dertig tot veertig mensen besmet geraakt door het virus.

Bij eerdere acties van het personeel had Amazon weinig bereidheid getoond om de problemen aan te pakken. Een woordvoerder liet eerder al weten dat Amazon ook zonder de cao een eerlijke en verantwoordelijke werkgever is. In Duitsland werken bij Amazon in 13 logistieke centra ongeveer 13.000 vaste personeelsleden.

Lees ook: Amazon in het nauw door aanhoudend protest bij werknemers

Source: Belga

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram