ADO Den Haag haalt met Segers (58) voormalig topkeeper in huis | Sportnieuws

ADO Den Haag haalt met Segers (58) voormalig topkeeper in huis | Sportnieuws

Hans Segers wordt de nieuwe keeperstrainer van ADO Den Haag. De 58-jarige oud-goalie tekent deze week in De Hofstad voor een seizoen, met een optie op nog een jaar. Of hij gaat werken met Luuk Koopmans is nog de vraag, want voor de 1e keeper van ADO is de nodige belangstelling.

Segers heeft een schat aan ervaring in het betaald voetbal. Na een aantal jaren PSV te hebben gediend als 2e goalie, vertrok hij in 1984 naar Engeland. Achter Pim Doesburg was hij tot 19 duels in de Eredivisie gekomen en na de terugkeer van Hans van Breukelen lonkte voor hem een kans bij Nottingham Forest. 

Grote jongen in Engeland

In Engeland bouwde Segers een schitterende loopbaan op, waarbij hij na zijn entree in Nottingham ook Wimbledon FC 8 jaar op het hoogste niveau diende. Segers speelde honderden wedstrijden in de Premier League en groeide uit tot een gerenommeerde doelman. Op 36-jarige leeftijd keepte hij zelfs nog een duel voor Tottenham Hotspur. 

Martin Jol

Na zijn actieve loopbaan bleef Segers in de voetballerij actief. Tussen 2008 en 2011 was hij nog keeperstrainer bij PSV, waarna hij bij Fulham aan de slag ging. De afgelopen jaren was de Veldhovenaar weer actief in Nederland en was hij het laatst werkzaam bij FC Eindhoven en RKC. Op initiatief van Martin Jol is de routinier bij de technische staf van ADO gehaald.

bezootje

Related Posts

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram