Rutte: ‘Fans mogen niet zingen in voetbalstadions’ | Sportnieuws

Rutte: ‘Fans mogen niet zingen in voetbalstadions’ | Sportnieuws

Voetbalfans zijn vanaf 1 september weer welkom in voetbalstadions. Toch gelden er nog wel de nodige maatregelen. Zo moeten fans 1,5e meter afstand van elkaar houden en zingen is nog niet toegestaan. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt.

“Ik heb positief nieuws te melden, maar die 1,5e meter blijft cruciaal. We krijgen meer ruimte door afstand te bewaren”, stelde Rutte, voor hij bekendmaakte dat mensen weer welkom zijn in voetbalstadions. “In De Kuip, in de Johan Cruijff Arena… mensen zijn weer welkom, maar wel op 1,5e meter.”

Afstand
Fans zijn dus wel welkom, maar moeten voldoende afstand houden. Dat betekent dat ongeveer 1/3e van de voetbalstadions gevuld kan worden. De meeste clubs hebben veel meer seizoenkaarthouders dan die capaciteit, bijvoorbeeld bij Ajax en ADO Den Haag.

Geen onderscheid
Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging van Ajax, liet al op de website van de supportersvereniging weten: “De regering heeft duidelijk gezegd dat we het sámen moeten doen. Dan moeten we ook weer samen het stadion in kunnen. We kunnen het niet aan de achterban verkopen als de ene seizoenkaarthouder wel naar binnen mag en de ander niet. Wie mag er dan naar bijvoorbeeld Ajax-Feyenoord en wie wordt verwacht bij Ajax-RKC? Dat zijn niet te nemen besluiten. We willen geen onderscheid maken tussen onze supporters.”

ADO ook niet gelijk blij
Eerder liet ook Jacco van Leeuwen, voorzitter van Haagsche Bluf, de supportersvereniging van ADO Den Haag, al weten dat hij het plan moest laten bezinken. Wél in het stadion zitten, maar dan níet mogen zingen. “Daar kun je je eigenlijk geen voorstelling bij maken hè’’, zei hij eerder al. “Op meerdere vlakken niet. Juist de emotie maakt het voetbal in het stadion zo mooi. Juichen, zingen, dansen, soms vloeken. Het gebeurt automatisch en dat ga je volgens mij ook helemaal niet tegenhouden.’’

bezootje

Related Posts