Achter de schermen week 16 – 2020 – Lekker en Simpel

Achter de schermen week 16 – 2020 – Lekker en Simpel

Een nieuwe week, dus tijd voor een kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we zoal hebben gedaan, van kleine klusjes in de tuin en het maken van een heleboel lekkere recepten. Verder hadden we zowaar weer eens een uitstapje, maar waar naartoe? Kijk je mee?

Inmiddels zijn we al redelijk gewend aan ons nieuwe ritme. Zo duiken we elke maandagochtend nog in pyjama achter de computer terwijl Evi even een broodje eet en een filmpje kijkt. Ondertussen zetten we snel de recepten voor de eerste twee dagen klaar en wordt het achter de schermen artikel gemaakt. Daarna ga ik meestal met Evi wat bakken in de keuken en heeft Jorrit pianoles. Verder gingen we meestal minimaal twee keer per week buiten de deur een lekker kopje koffie drinken. Sinds we thuiszitten hebben we nu thuis dagelijks een koffiemomentje. Eigenlijk minstens net zo gezellig en de koffie is thuis toch stiekem wel lekkerder dan buiten de deur. Halverwege de middag riep Evi opeens ‘ik wil naar bed’. Vervolgens klom ze zelf naar boven, deed de gordijnen dicht, haar kleren uit en ging slapen. Te grappig! Hadden wij mooi de tijd om dalgona koffie te maken! We zagen het overal voorbijkomen en waren erg nieuwsgierig geworden. Het recept voor dalgona koffie kun je hier vinden. Wij vonden het heerlijk! Inmiddels hebben we ook al een paar variaties gemaakt, later meer.

Dinsdag werd er een poffertjespan bezorgd. Evi is helemaal gek van poffertjes en normaal gesproken eten we die buiten de deur, het liefst bij de poffertjeskraam in Laren. Aangezien dat nu (nog) niet gaat, dan maar zelf poffertjes bakken. We hadden ook nog geen poffertjes recept op de site, dus dat komt goed uit. Nu hebben we gehoord dat je een gietijzeren (poffertjes)pan eerst moet inbranden, zodat er een beschermlaagje overheen komt en eten niet aanbakt. Dus de eerste keer inbranden hadden we in de oven gedaan, maar dat stonk best wel.

Ondertussen werd er lekker geschilderd en nog een receptje gemaakt.

En hebben we dan ’s avonds poffertjes gegeten? Nee, pannenkoeken haha. En Evi vond het een goed idee om de pannenkoek met stokjes te eten. Moet zeggen, dat ging nog verbazingwekkend goed.

De volgende dag stond er weer een kookdag op de planning. We hebben weer een heleboel lekkere recepten gemaakt. Ook hebben we de poffertjes pan een tweede keer ingebrand, dit keer op de BBQ.

Donderdagochtend was het dan zover, ons uitje van de week. We gingen eitjes halen bij de eierautomaat…

Verder hebben we donderdag weer gepicknickt! En is Jorrit nog even samen met Evi naar het huisje van zijn oma gereden. Daar heeft Evi nog even wat rondjes gerend door de tuin,

Vrijdag hebben we nog wat recepten op de foto gezet, in de tuin gespeeld en lekker geluierd. We hadden ’s avonds echt totaal geen zin om te koken, dus hadden me maar twee pizza’s laten komen.

Nadat we Evi op bed hadden gelegd, nam Jorrit weer plaats achter de piano (zoals iedere avond) en ik startte de Nintendo Switch op die ik heb geleend van Jorrit zijn broer. Ik hoorde zoveel mensen over Animal Crossing, dat ik er wel nieuwsgierig naar was geworden. En nadat ik een plaatje deelde op Instagram had ik continu bezoek op mijn eiland en heb ik allemaal eilanden bezocht van Instagram volgers, super grappig!

Het weekend hebben we in de tuin gewerkt, een paar rondjes door de straat gewandeld, borrelplankje gemaakt en zijn we naar de mcDonalds gereden voor een ijsje. Verder heeft Evi het puzzelen opeens helemaal ontdekt en moest er weer flink gedanst worden op K3.

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram