17-jarig voetbaltalent kiest resoluut voor de cross

17-jarig voetbaltalent kiest resoluut voor de cross

Pauwels Sauzen – Bingoal heeft zijn dameskern versterkt met een jong talent. Het gaat om een 17-jarige Nederlandse die niet alleen goed kan crossen, maar ook goed kan voetballen: Fem Van Empel.


Afgelopen winter schreef Van Empel nog het junioresklassement van de DVV Verzekeringen Trofee op haar naam en werd ze vijfde op het wereldkampioenschap in Dubendorf. Ze sluit bij Pauwels Sauzen – Bingoal als belofte aan op 1 oktober en dat voor een periode tot minstens eind 2022.

Met Denise Betsema, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns beschikt Pauwels Sauzen – Bingoal al over drie uithangborden die afgelopen winter stuk voor stuk een televisiecross bij de dames op hun naam schreven, maar manager Jurgen Mettepenningen bleef daarnaast steeds rondspeuren om de kern in de breedte te verstevigen. Vandaar de komst van Fem Van Empel, die afgelopen winter het voetballen liet vallen voor het veldrijden.

Met succes dus: winst in de Helen 100 Trophy, het nieuwe project voor meisjes-juniores in de DVV Verzekeringen Trofee, maar zelf onthoudt ze vooral ook haar WK- en wereldbekerselecties.

“Na mijn prestaties dit veldritseizoen hadden zich verschillende geïnteresseerde ploegen gemeld, maar Pauwels Sauzen – Bingoal sprak me meteen aan”, legt Van Empel uit. “Ik had een heel goed gevoel vanaf het eerste gesprek. De begeleiding, het materiaal, ?”

“Ik crosste al als kind, maar heb me later op het voetballen gericht toen ik werd gescout voor de Nederlandse voetbalselectie. Maar het begon later weer te kriebelen om te crossen en in november heb ik het voetbal uiteindelijk helemaal aan de kant gezet. Ik crosste als juniore al een paar keer tussen de elite-dames, maar ik kijk er al naar uit om nog meer tussen de grote namen aan de start te staan.”
bezootje

Related Posts

Translate »