🎥 | Kjeld Nuis, Thomas Krol en Patrick Roest staan op het 1.500 meter-podium | Sportnieuws

🎥 | Kjeld Nuis, Thomas Krol en Patrick Roest staan op het 1.500 meter-podium | Sportnieuws

Alweer succes voor Nederland bij de wereldbekerfinale in Heerenveen! Kjeld Nuis won de 1.500 meter in een nieuw baanrecord: 1:43.00. Ook Ireen Wüst won (bij de vrouwen natuurlijk) de schaatsmijl in een nieuw record op het ijs van Thialf.

Na het niet zo geslaagde WK sprint wilde Nuis even wat zaken rechtzetten bij de laatste worldcup van het seizoen. Het geheim van zijn winnende race zat hem in het heel kleine verval van de 1e volle ronde naar de 2e: van 25,4 naar 25,9. Wow! Vroeger werd 1 seconde verval als ideaal gezien, maar tegenwoordig moet het allemaal nog vlakker.

Krol

Thomas Krol ging sneller van start dan Nuis, maar kon die verbluffende 2e volle ronde niet nadoen. Hij gaf uiteindelijk 0,30 seconde toe. Patrick Roest koos als allrounder voor een hele andere opbouw en zette een snellere slotronde neer. Maar hij moest te veel tijd inhalen en was uiteindelijk 1,00 seconde langzamer.

Koning

Nuis, de regerend olympisch kampioen, is ook dit jaar de koning van de 1.500 meter. Hij is de winnaar van het wereldbekerklassement. “Krol lag best ver op me voor”, zei hij tegen de NOS. “Ik legde mijn handen op de rug en ging knallen. Vlak voor het eind ging ik helaas net even over mijn punten. Anders had ik in de 1.42 geschaatst! Ik heb mijn baanrecord terug. Vanavond aan het bier!”

bezootje

Related Posts

Translate »