🎥 Judd Trump heeft opnieuw geen genade met O’Sullivan en wint voor tweede keer op rij in Noord-Ierland

🎥 Judd Trump heeft opnieuw geen genade met O’Sullivan en wint voor tweede keer op rij in Noord-Ierland

Judd Trump pakte zondag zijn tweede titel op rij in het Noord-Ierse Belfast. In de uiterst spannende finale was hij te sterk voor Ronnie O’Sullivan.

Het was een finale tussen de nummer één, Trump, en de nummer twee, O’Sullivan, van de wereld. Sensatie ten top dus in de Waterfront Hall in Belfast. Toch kende O’Sullivan een moeilijke partij. The Rocket moest een hele wedstrijd achtervolgen en na de eerste sessie was het al 5-3 in het voordeel van Trump.

O’Sullivan naderde in de avondsessie drie keer tot op één frame, maar het was Trump die telkens weer afstand nam. Uiteindelijk werd het 9-7. De finale was letterlijk van hoog niveau. In totaal werden er maar liefst zes century-breaks gehaald. O’Sullivan stootte er twee, Trump vier. 

“Ronnie was ook goed aan het spelen, dus was ik wel verplicht om elke keer ik aan tafel kwam zwaar te scoren”, zei Trump na afloop. “Een titel verlengen is iets speciaal. Dat tegen Ronnie doen, maakt het nog meer bijzonder. Ik was wel nerveus, maar in zekere zin heeft O’Sullivan me daarbij geholpen. Hij is altijd zo doodkalm, dat je er zelf rustig van wordt.”

De Belg Luca Brecel strandde op deze Noord-Ierse Open in de zestiende finales. Daar werd hij gewipt door Mark Selby.

bezootje

Related Posts

Translate »