🎥 | Ireen Wüst schaatst zo hard op de 1.500 meter dat Miho Takagi ervan valt | Sportnieuws

🎥 | Ireen Wüst schaatst zo hard op de 1.500 meter dat Miho Takagi ervan valt | Sportnieuws

Ireen Wüst heeft bij de wereldbekerfinale in Thialf de 1.500 meter gewonnen. De regerend olympisch en wereldkampioene op de schaatsmijl verbeterde het baanrecord: 1:53.101.

Wüst reed in de voorlaatste rit tegen Miho Takagi, de kersverse wereldkampioene sprint. De Japanse deed haar uiterste best om aan te haken bij Wüst. Maar ze moest te veel geven en kwam op het laatste rechte eind ten val. Het was een mooie manier om aan te tonen hoe geweldig de rit van Wüst was. Ze pakte gelijk ook de eindzege in het wereldbekerklassement.

Wijfje

Melissa Wijfje werd 3e op 1,59 seconden. Evgeniia Lalenkova en Antoinette de Jong eindigden ook nog in de top 5. “Het was echt een waanzinnige race”, zei de winnares tegen de NOS. “Ik was vermoeid, maar ik dacht, dit is de laatste wedstrijd van het seizoen. Dus ik ga alles geven. Ik heb ervan genoten. Dit seizoen heb ik al mijn doelen behaald.” Een daarvan was het WK allround winnen.

Nieuw team

Ook had de Brabantse een primeur te delen: ze heeft een nieuwe ploeg gevonden! Na dit seizoen sluit ze zich aan bij Team Reggeborgh. Dat is een team met sprinters. Wüst gaat zich op de 1.000 en 1.500 meter richten.

bezootje

Related Posts

Translate »