🎥 | 1e wereldbekerzege Melissa Wijfje op massastart, brons Schouten | Sportnieuws

🎥 | 1e wereldbekerzege Melissa Wijfje op massastart, brons Schouten | Sportnieuws

Melissa Wijfje heeft bij de wereldbekerfinale in Heerenveen de massastart op haar naam geschreven. De 24-jarige schaatsster van gewest Friesland was na een geslaagde vluchtpoging met de Wit-Russische Marina Zoejeva de beste in de eindsprint. 

Europees kampioene Irene Schouten won de eindsprint van het peloton, dat door het leidende duo op ruime afstand was gezet.

Eindzege voor Blondin

Voor Wijfje was het de eerste wereldbekerzege in haar loopbaan. Bij de EK in januari in Thialf eindigde ze als 3e. De Canadese Ivanie Blondin, wereldkampioene op de massastart, veroverde de wereldbeker op dit olympische onderdeel.

Swings eindwinnaar bij mannen

Bij de mannen zegevierde de Zuid-Koreaan Chung Jae-won. Hij versloeg na 16 ronden in een enerverende eindsprint de Belg Bart Swings en de Amerikaan Joey Mantia op de streep. Arjan Stroetinga kon niet mee sprinten om de zege doordat hij in de laatste bocht een duw kreeg en daardoor naar de buitenkant werd gedreven. Jorrit Bergsma, wereldkampioen op dit nummer, reed 3 ronden voor het einde nog wel even aan kop, maar moest in de eindfase zijn aanval bekopen.

Swings won de wereldbeker, op 1 punt gevolgd door Mantia. Bergsma eindigde in het klassement als 6e.

bezootje

Related Posts

Translate »